Az ausztrálok már nem szeretik a Facebookot

altEgyre több ausztrál felhasználó törli profilját és hagyja ott a világ egyik legnagyobb közösségi oldalát, a Facebookot, mert azt csak az “önimádat” egyik eszközének tekintik.

Más okai is vannak a folyamatnak: egyre többen aggódnak a jövőjük miatt, ugyanis a munkahelyi biztonságukat is veszélyeztetheti egy-két rosszul sikerült komment, vagy akár a kormányról megfogalmazott vélemény.

Sőt, egyre többen vélekednek cinikusan a sportról is. Úgy gondolják ugyanis, hogy a mai sport-business nem más, mint egy nagy cirkusz, a szórakoztatóipar egy része. Sőt, súlyosan rombolja a “férfiakról kialakított képet”, sokaknak depressziót okozva ezzel.

Az Ipsos Makay Report által, féléven keresztül, 95 résztvevővel készített felmérése mást is kimutatott: sokan félnek a bányászati szektor sikerének (minin boom) közelgő végétől. Összességében tehát romlik a társadalom hangulata.

Rebecca Huntley, az intézet igazgatója saját elmondása szerint elszörnyedt, mennyire csalódott a lakosság a Gillard kormányban, ugyanakkor az ellenzékben sincs nagyobb bizodalmuk. Új jelenség az is, hogy az évekig istenített és a közösségi élet csodájának tekintett Facebook rajongótábora is visszaesett. Egyre többen inkább csak az ismerőseik profiljával akarják tartani a kapcsolatot, de a való életben már nem olyan lelkesek egymás iránt.

“Elvált a magán- és a közélet az oldalon, és sokan inkább unalmasnak, ismétlődőnek tekintenek mások által kiposztolt dolgokat.”- állapítja meg a felmérés.

Sokan saját üzleti céljaikra használják már az oldal nyújtotta lehetőségeket és az ún. “közvetettség” rossz és csalárd viselkedésre ösztönzik a felhasználókat, főleg a fiatalokat.

Forrás: The Sydney Morning Herald

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez