Lufiba írt üzenetnek köszönhetik, hogy lett pénzük eltemetni édesanyjukat

Szívszorító történetre bukkantam a yahoo.com oldal hírei között. Lufiba rejtett, kézzel írt üzenetnek és egy nagylelkű idegennek köszönheti három gyerek, hogy temetéssel búcsúztathatták el szeretett édesanyjukat Kaliforniában.

 

Nem sokkal anyák napja előtt elhunyt egy negyvenkét éves nő, három gyerekét hátrahagyva Moreno Valleyban. A legidősebb fiú, Karries Finney, öcssével és egy húgával próbálták megteremteni azt a pénzt, amiből édesanyjukat eltemethették volna. Tízezer dollárra volt szükségük, így anyák napján a gyász helyett sütit árultak, és autót mostak, mert úgy érezték, hogy anyukájuk megérdemel egy szép temetést. Hiába a sok munka, a kívánt összeg nem gyűlt össze.

 

 

Lena Stragell, a család jó barátja, három lufival várta haza az árva gyerekeket. „És most szépen levelet fogtok írni édesanyátoknak” mondta a lufis köteggel a kezében. Mindegyik gyermek leírta fájdalmát és érzéseit egy levélben. Az üzeneteket rákötötték egy héliumos lufira, és az egekig engedték, remélve, hogy a levelek eljutnak édesanyjukhoz, egészen a mennyországig.

Csodával határos módon harmincöt mérfölddel távolabb Yvette Melton, egy vadidegen nő talált rá a kertjében heverő lufikra. „Először azt hittem szemét, majd elolvastam a cetlikben burkolt szívszorító üzeneteket. Az első gondolatom az volt, hogy meg kell találnom ezt a családod” gondolta. Pedig a levélben nem szerepelt semmilyen kérés, vagy anyagi panasz, csak üzenetek az elvesztett anyának. Yvette azonnal rákeresett az anya nevére az interneten, és látta Renee Finney gyászjelentését. Ekkor felvette a kapcsolatot a gyerekekkel, és elmondta, hogy segíteni szeretne megszervezni a temetést. Munkatársaival ugyanis több mint kétezer dollárt gyűjtöttek össze a cél érdekében, és azóta is aktívan tevékenykedik, hogy pénzt gyűjtsön az árva gyerekek javára.

„Én csak sírni tudtam. Mást sem csináltunk csak imádkoztunk, és bíztattuk egymást, hogy túl fogjuk élni…Mondtam Yvettenek, hogy legyen ott a temetésen. Látni akarom, hogy ki tette ezt számunkra lehetővé. Azt akarom, hogy a barátom legyen örökké”, mondta Finney.

A gyerekek úgy érzik, hogy soha nem fogják tudni meghálálni és viszonozni azt, amit Yvette tett értük, és nem tudják elég sokszor elmondani, hogy mennyire köszönik. „Most már két angyalom van. Anya és Mrs. Yvette” mondta az anya nélkül maradt kislány.

Fotó: yahoo.com

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez