Női dzsihád – a szexuális szent háború

Amikor tavasszal, még Kairóban először akartam írni a női dzsihádról, alig találtam anyagot. Sokan gondolták: városi legenda csupán, hogy fiatal lányok utaznak Észak-Afrikából Szíriába, testükkel támogatni a férfi harcosokat. De aztán a You Tube-on megjelent az első videó, amelyen zokogó szülők meséltek tizenéves lányaikról, akik kötelességüknek érezték a szent háború ilyetén támogatását.

Nemrégiben a tunéziai belügyminiszter figyelmeztetett arra, hogy meg kell oldani valahogy a Szíriából terhesen visszatért női harcosok problémáját. A miniszter, Ben Jeddou azt állítja: ismeretlen számú nő utazik Szíriába, ahol 20, 30 vagy éppen száz harcossal lép szexuális kapcsolatba, hogy ne hagyja lankadni a harci szellemet. A dzsihád al-nikáh, a szexuális szent háború katonái aztán terhesen térnek haza – tette hozzá az AFP hírügynökségnek nyilatkozva.

A félhivatalos iráni hírügynökség, a Farsz arról írt, hogy engedélyezett nekik a házasságon kívüli nemi kapcsolat több férfival is, de 24 órán belül csak eggyel – az Iránban ismert ideiglenes házassági szerződés alapján. Ez jót tesz a harci morálnak – teszi hozzá. Erről még tavaly decemberben adott ki fatvát egy wahabita szaúdi sejk. De aztán visszavonta. Áprilisban viszont már a volt tunéziai főmufti arról beszélt, hogy 13 lányt „hülyítettek be”, hogy menjenek Szíriába, és ajánlják fel magukat a lázadó harcosoknak. De ez prostitúció. Morális korrupció – idézi a világsajtó Battikh sejket.

Az arab lapokban egymás után jelennek meg történetek. A tunéziai Al Sharouknak a 19 éves Lamia meséli el: meggyőzték arról, hogy egy nő is részt vehet az iszlám ellenségeinek megsemmisítésében, ha testét a harcosok erejének visszaadására használja minden ütközet után. Lamia hét nemzet fiainak segített a rekreációban, Pakisztántól Líbiáig. Esküszik rá: nem tudja, hogy hánynak. Két éve öltött egyébként először hidzsábot, és attól kezdve, amíg nem utazott ki Szíriába, csak vonakodva és beöltözve jelent meg nyilvánosan. Most terhes és HIV-fertőzött. Azt mondja: egy kórházból átalakított táborban volt Aleppo mellett, sok tunéziai lánnyal együtt. Csak arra emlékszik, hogy erőszakolták, ütötték, és olyan dolgokat tetettek meg vele, amelyek ellent mondanak minden emberi értéknek. Az egyik lányt halálra kínozták, mert meg akart szökni – meséli.

Sexual jihad 1

Sok ilyen történet van: a nem egyszer kiskorú lányokat idősebb nők keresik föl, és könyörületességükre apellálnak, miközben az iszlám győzelméhez való hozzájárulásról beszélnek. Meg arról, hogy ha a küldetés közben meghalnának, mártírok lesznek, és a Paradicsomba jutnak.

Vannak, akik ma is városi legendának tartják a szexuális dzsihádot. Ha nem ellenséges propagandának. A videómegosztó portálokon, tévékben és lapokban azonban egymás után állnak elő fiatal lányok, és mesélnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez