Csoportos erőszak hároméves áldozattal

Szaúd-Arábiában hároméves kislány került kórházba csoportos nemi erőszak miatt. A társaság, miután minden tagja végigment rajta, egyszerűen kidobta az utcára a gyereket. Az orvosok remélik: életben marad. Egy szaúdi egyetem kutatásai szerint az országban majdnem minden negyedik gyereket ért már szexuális zaklatás, és az esetek 62 százalékában soha, senki nem tesz feljelentést.

A tegnapi eset miatt eddig három férfit és két nőt vettek őrizetbe, de több embert még keresnek – közölte a dzseddai rendőrség. A kislány válságos állapotban van, az intenzív osztályon küzdenek érte. Teste tele volt véraláfutásokkal, zúzódásokkal, nemi szervei szétszakadtak. A kórházigazgató egy arab nyelvű lapnak azt mondta: az elkövetők emberbőrbe bújt farkasok, illetve még azoknál is sokkal rosszabbak. Minden emberi és vallási értéket megszegtek. Ha a kislány meg is gyógyul, ezt a traumát valószínűleg élete végéig nem heveri ki – tette hozzá. 

Szaúd-Arábia azon a skálán, amelyen egy nemzetközi nőszervezet öt fokozatban méri a nemi erőszak gyakoriságát, a második legrosszabb osztályzatot kapta. Az eredmény sokakat meglepett az ultrakonzervatív értékrendjéről ismert sivatagi királyságon kívül. A határokon belül aligha. A kutatások szerint a gyerekek 23 százalékát legalább egyszer megerőszakolták, és az esetek több mint fele azért marad titokban, mert az elkövető családtag. Az országban nyoma sincs gyermekvédelemnek – állítja az amerikai Harvard Egyetem jogi karának egyik tanulmánya. A hónap elején egy papot ítéltek 800 korbácsütésre és 8 év börtönre, amiért megkínozta, megerőszakolta és megölte a saját ötéves lányát. A halálbüntetést a szaúdi törvények szerint megúszhatja, ha fizet az áldozat családjának. Ő pedig fizetett a volt feleségének, a kislány édesanyjának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez