Egymást ölték a dubajiak ingyen fagyiért

Ki hitte volna: a legendásan gazdag Dubajban is képesek az emberek felkerekedni és hosszan sorban állni, ha valamit ingyen kínálnak nekik. A múlt héten ez történt: egymás sarkát taposták le a dubajiak azért, hogy fizetés nélkül hozzájussanak egy kis adag, körülbelül 300 forintos fagyihoz.

A Buskin Robbins mára meg megbánta azt, amit kitűnő reklámfogásnak hitt az első pillanatban. Ingyen kínált egy gombóc fagylaltot a dubajiaknak, hogy így ünnepelje meg a város győzelmét a 2020-as világkiállítás megrendezéséért folytatott harcban. Százezer gombócra gondoltak, közhírré is tették persze az ötletet. De arra nem számítottak, ami ezután történt: a jómódú Dubaj lakói szó szerint megrohamozták a fagyizókat. A sorokat látva valaki Twitteren azt írta: a Buskin Robbins-nak több vendége van ma, mint Dubajnak lesz 2020-ban.

A Marina Mallban lévő üzlet eladóival összevesztek a “vásárlók”: azt hitték, annyi fagyit kaphatnak ingyen, amennyi csak beléjük fér. Ott egy óra alatt ki is fogytak a készletből. Másutt is ez történt: volt, ahol idejekorán be kellett csukni a boltot, és az eladók a hátsó ajtón menekültek ki, miközben a vendégek úgy döngették a bejáratot, mintha a sajátjuk volna.

Az egyik üzlet pedig, nyilván belefáradva az érdeklődésbe, azt írta ki, félig angolul, félig arabul: “Mafi Free” és “Free Kalas”. Vagyis nincs ingyen, az ingyennek vége.

dubajbaskin2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez