Egyiptom üresen

Már csaknem három éve, hogy szinte bárhova megyünk Egyiptomban, ahol korábban tolongtak a turisták, magányosnak érezzük magunkat. A Mubarakot elűző felkelés óta voltak kisebb fellendülések az idegenforgalomban, de aztán mindig jött valami, ami távol tartotta a turistákat.

Nem éppen vonzó arcát mutatják az országnak a véres tüntetések, a felgyújtott autók és a felrobbantott buszok. Pedig a híradókban ezeket látjuk, nem azt, hogy közben Luxorban vagy a piramisoknál békésen nézelődik néhány mégis odatévedt idegen. Nyugalomban, mert bármilyen furcsa, a korábbi tömegben kibírhatatlan módon tolakodó tevetulajdonosok, konflisosok, felukások, papirusz árusok most visszafogottabbak: félnek, hogy elijesztik a ritka vevőt. Most zavartalanul lehet tűnődni a sok ezer éven.

De ugyanakkor fáj, hogy gebék a lovak, tucatnyian sem állják körül Tutenhamon aranymaszkját, a hang- és fényjáték pedig a piramisoknál már csak naponta egyszer megy, és csak egy nyelven. Legutóbb azon az egyen is öten ültünk a sok száz széken. Egyiptom üres, legalábbis ami a turistákat illeti. Kivétel ez alól csak a Vörös tenger. Ezek itt az Egyption Streets képei. De bármelyikünkéi lehetnének.

egyiptom23

egyiptom3

Egyiptom1

egyiptom4

egyiptom5

egyiptom6

egyiptom7

egyiptom9

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez