Olcsóbb telefonszámlák egy izraeli alkalmazásnak köszönhetően

Egy izraeli induló innovatív vállalkozás ötletének köszönhetően külföldi útjainkon hamarosan nem kell többé aggódnunk a váratlan, csillagászati összegekről szóló mobilszámlák miatt. A Cell Buddy ugyanis azon dolgozik, hogy bármelyik okostelefont át lehessen állítani úgy, hogy helyi készülékként értelmezze a rendszer, és a helyi tarifa szerint számolja el a hívásokat.

“Tegyük fel, hogy éppen Franciaországban szálltunk le, megnyitjuk az alkalmazást, ami egyébként azonnal érzékeli, hol vagyunk, így rögtön tovább is léphetünk. Az alapértelmezett egy hét épp jó is nekünk. Itt láthatjuk az elérhető szolgáltatókat a tarifákkal és a felhasználói megjegyzésekkel, minősítésekkel együtt, amelyek alapján kiválaszthatjuk, nekünk melyik a legjobb. Kifizetjük a belépési díjat és máris úgy telefonálhatunk, mintha helyi SIM-kártya lenne a készülékünkben.” – magyarázta az alkalmazás lényegét Erez Doron, a Cell Buddy alelnöke.

A technológiát egy tel-avivi laboratóriumban fejlesztették ki. A szolgáltatásért évi 60 vagy napi 5 dollárt kér a Cell Buddy. A gond csak az, hogy kizárólag kártyafüggetlen telefonok esetében működik a rendszer, így azok, akiknek a készüléke egy otthoni szolgáltatóhoz van kötve, nem tudnak csatlakozni. A szolgáltatás ebben az évben el is indul, igaz csak amolyan béta jelleggel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez