Láncra kötve tartotta a lányait. A hároméves belehalt

Beismerő vallomást tett egy apa Szaúd-Arábiában. Ő ölte meg a hároméves kislányát, hónapokig tartó kínzásokkal. A két idősebb lányával sem bánt másképp, csak nekik nagyobb szerencséjük volt. A hatóságok hárítanak.

A szülők elváltak, a három gyerek a szaúdi törvények alapján az apánál maradt. Aki a láthatási jogot is megvonta az anyától. A két nagyobbik lányt az ablakhoz, a legkisebbet az ajtóhoz láncolva tartotta. Aztán egy nap, amikor hazatért, a 3 éves Reemet holtan találta. Megfulladt. Bevitte a kórházba, ahonnét aztán egyből hívták a rendőrséget – írja az al Arabiya.

Először azt vallotta az apa, hogy a kislány a hintán halt meg, amikor a kötél véletlenül a nyaka köré fonódott. De aztán később beismerte, hogy ő okozta a halálát.

Az iskolában-óvodában, ahova a lányok jártak, azt mondják: a tavalyi záróvizsgák óta nem látták a gyerekeket. Felhívták az apát, de az közölte, hogy semmi hasznát nem látja a lányok taníttatásának. És hozzáteszik: értesíteni akarták az oktatási hatóságot, de mire megtették volna, már megkapták Reema halálhírét.

A város, Aszir rendőrfőnöke azt mondja: az esetet átadták a nyomozóirodának. Amikor annak emberei bevitték az apát, az azt kérte: ne állítsák bíróság elé, elismeri a bűnösségét.

A gyerekvédelem nem tagadja, hogy kaptak bejelentést, miszerint a férfi kínozta a gyermekeit, de szerintük az nem volt egyértelmű. Rosszul adta meg a kislányok lakhelyét, és amikor felhívták a benne szereplő telefonszámot, senki nem jelentkezett. Azóta a két életben maradt gyerek az ő gondozásukban van. És ott is maradnak, amíg megfelelő otthont nem találnak nekik. Az anya már meglátogatta az évekig nem látott lányait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez