Hogyan csinál 12 vacsorából 120 ezret a 7 csillagos szálloda?

“Egyszer egy életben” kulináris élményt ígér mához egy hétre vacsoravendégeinek a dubaji Burdzs el Arab, 10 ezer dirhamért: 612 és félezer forintért. A legendás, vitorla alakú torony alsó helikopter-leszállóhelyén pontosan egy tucatnyi emberre terítenek majd azon az estén.

Minden osztályon felüli és különleges: a vacsora helyszínén már Tiger Woods is ütögette a golflabdákat, teniszezett ott Andre Agassi Roger Federerrel, és a híres helikopter-leszállóhelyen ünnepelte századik születésnapját az Aston Martin. A vendégek a vacsora mellé körpanorámát is kapnak, Dubaj belvárosával, a kikötővel, a világszigetekkel és az ugyancsak mesterséges pálmaszigettel.

A menüről egyelőre nem találtunk semmit. Hacsak azt nem, hogy 7 fogásos lesz és nagyon különleges. És azért kerül ennyibe, mert jótékonysági vacsoráról van szó. A kedvezményezett az ENSZ világélelmezési programja, a cél adománygyűjtés az Eat and feed, Egyél és etess kampányhoz.

A kezdeményezés 1961-ben indult: évente 80 ország 90 millió lakójához jut el. A mostani vacsoráért kifizetett pénzből 120 ezer gyereket készülnek jóllakatni. Miután 12 vendéget várnak, ez azt jelenti, hogy minden egyes vacsora árából tízezer gyereket etetnének meg. Vélhetően nem Dubajban, mert ott ebből ez nehezen menne.

A szervezők azt mondják: Dubajnak egyre jobb a híre a gasztonómiában és az emberbaráti akciókban egyaránt. Ezt a kettőt ötvözik most. Abban bíznak, hogy az esemény híre további adakozókat indít arra, hogy a világélelmezési program céljaira nyissák meg a pénztárcáikat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez