Egyiptom első elnökjelölt nője?

Bejelentette indulási szándékát a májusi egyiptomi elnökválasztáson az első női (ön)jelölt. Bothaina Kamel-nek hívják. Az egyiptomi nőket akarja képviselni, és az ő jogaikat biztosítani.

Egyiptomban sokan máris lefutottnak tekintik a májusi államfőválasztást. Úgy gondolják, hogy egyedül az ország erős emberének, Abdel Fattah el Sziszinek van reális esélye a posztra. Sziszi már le is mondott védelmi miniszteri posztjáról és a hadsereg főparancsnokságáról az ügy érdekében, és a nyár óta gondosan épített arculatát, sok millió támogatóját bevetve kampányol az ügy érdekében.

De most, a hét végén váratlanul bejelentkezett valaki, aki női szavazókat vihet el tőle. Már ha sikerül öszegyűjtenie elég aláírást a saját indulásához. Médiaszemélyiség, aktivista, politikus és nő. Bothaina Kamel már 2011-ben is dédelgetett ilyen ambíciókat, de akkor nem gyűlt össze a megfelelő számú támogató aláírás. Szociáldemokratának vallja magát, a kisebbségekért áll ki, egyenlő jogokat követel a kopt keresztényeknek és a muszlimoknak az élet minden területén.

Ha most sikerül neki az, ami 2011-ben nem, vagyis elég támogatót szerez, akkor történelmet írhat. Ő lehet Egyiptom első női elnökjelöltje.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez