Ágyútölteléknek használja külföldi harcosait az ISIS

Ezt nem más állítja, mint az ausztrál kormány. A főállamügyész, George Brandis azt mondta a The Australian-nek: azoknak a honfitársainak a száma, akik a dzsihádisták oldalán haltak meg, az elmúlt napokban elérte a húszat. Korábban 15 ausztrál halottról beszéltek, de Kobanénál tovább nőtt a szám. 

Az ausztrál főállamügyész szerint három célra használják a külföldieket az Iszlám Államban: propagandaeszköznek, öngyilkos robbantónak és a frontvonalakon ágyútölteléknek. Ausztrál és más nyugati fiatalokat, férfiakat és nőket csábítgatnak az „elnyomó ellenséggel szembeni nemes harc” ígéretével. De aztán ami a valóságban történik velük, az valami egészen más. Esztelen erőszakban vesznek részt, gyakran ártatlan civilekkel szemben, az ISIS nevében, mely rabszolgává teszi, megerőszakolja, meggyilkolja azokat, akik másként látják a világot, mint ő – fogalmazott a főállamügyész.

Ausztrália a múlt héten büntethetővé tette azt, hogy az ország polgárai elutazzanak a szíriai Rakkába, az ISIS fellegvárába. A kormány körülbelül 70 olyan ausztrálról tud, akik terrorszervezetekhez csatlakoztak Irakban és Szíriában. Nemrégiben adtunk hírt két fivérről, akik kimentek ugyan, de nem kellenek a dzsihádistáknak, mert túl kövérek harcolni. Hogy velük azóta mi lett, arról nincs hír.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez