Erős földrengés és cunami riadó Japánban

jpnewzzzJapán, Tokió – 7,3-7,4-es erősségű földrengést észleltek Japán partjai közelében 10 kilométeres mélységben a tengerben. A földrengés a szigetország északkeleti részéhez közel volt, ott, ahol 2011-ben 9-es erősségű földrengést mértek,cunami pusztított, megsérült a fukusimai nukleáris erőmű és majdnem 20 ezer ember meghalt. A japán hatóságok most is cunamitól tartanak, ezért elrendelték a riadót.

A földrengés helyi idő szerint 17 óra 18 perckor volt / európai idő szerint 9 óra 18 perc/.A fukusimai körzetben egyelőre semmilyen kínos következményt nem észleltek. Hawai szigetén,az Egyesült Államok csendes-óceáni meteorológia központjában közölték,hogy nincs általános cunami riadó a térségben, mert a földmozgás jellege nem utal ilyesmire. Legfeljebb helyi cunami pusztíthatja Japán északkeleti részét …
A földrengést még Tokióban is érezni lehetett, az épületek megremegtek, sokan pánikba estek. A japán társadalom még mindig nem teljesen tudta túltenni magát azon a sokkon, melyet a 2011-es földrengés és cunami okozott. Most is nagy a félelem attól,hogy az ország nukleáris erőműveit megrongálódhatnak annak ellenére, hogy az atomerőművek döntő többsége jelenleg nem működik. Épp a 2011-es keserves tapasztalatok miatt leállították és alaposan újra átvizsgálják a nukleáris erőműveket Japánban, ahol újra erős földrengést észleltek és emiatt cunami riadót rendeltek el.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez