Katonák a kifutón – Csábító Önvédelmi Erők

Japánban mindenki szereti azokat a férfiakat, akik egyenruhát hordanak. Ebből adódóan egy minapi divatrendezvényen a Japán Önvédelmi Erők tagjai tartottak bemutatót.

Az Önvédelmi Erők (Dzsieitai -自衛隊) jelentős szerepet játszottak a 2011-es földrengésben leginkább érintett területeken a mentőakciókban, illetve a helyreállításban. Sőt, még ma is fáradhatatlanul dolgoznak, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba. Most azonban arra kaptak esélyt, hogy egy picit más oldalról mutassák meg magukat, és bebizonyítsák, hogy nem csak ügyesek, de szépek is.

A Tokyo Boys Collection egy olyan zenei- és divatrendezvény, amely nagy hangsúlyt fektet a tévében, filmekben, színházban, vagy a média egyéb területein ismertté vált híres férfiak öltözékére. Ez volt a 6. ilyen rendezvény, ahol a közönség nagy ámulattal szemlélte az Önvédelmi Erők hőseit. Számos különböző egyenruha-költeményt mutattak be.

sdf-17

Bár az Önvédelmi Erők nem hadsereg, ezért nem is olyan híres, mint más haderő, nagyon odafigyelnek az hírnevükre.  Azt remélik, hogy az ilyen rendezvényeken való részvétellel emelik presztízsüket, főként a fiatalok körében.

A japán katonai egyenruha egyébként annyira gyökeret vert a társadalomban, hogy a tengerész egyenruha sok középiskola kötelező viselete lett. Ezen kívül sokak hordanak hobbiból katonai egyenruhát. Az Önvédelmi Erők tagjai közben felhívják a figyelmet arra, hogy a kötelékben nők is vannak. Reméljük, őket is látni fogjuk hamarosan egy ilyen bemutatón. Persze nem kell addig várunk, hiszen legszebb női tagjaik már megmutatták magukat egy Önvédelmi Erők naptárban.

self-defense-force-calendar-girls

Az Önvédelmi Haderő a második világháború után jött létre, és három fő haderőnemből áll: szárazföldi, tengerészeti és légi védőerő. Az alkotmány 9. paragrafusában foglaltak szerint Japánban tiltott hadsereg, haditengerészet és légierő létrehozása, de engedélyezett önvédelmi erők fenntartása. Az Önvédelmi Haderő minimális partraszálló és áttelepülési képességgel rendelkezik. A Wikipédia adata szerint jelenleg 239 000 fős állománnyal bír.


(Fotó:YouTube)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez