I Phone rekord Kínában: 3 nap alatt 2 millió I Phone 5-t adtak el

Kína, Peking –  “Ez hihetetlen, minden rekordot megdöntöttünk! Ilyen hétvégénk még nem volt az Apple második legnagyobb piacán, Kínában!”- lelkesedett az amerikai cég pekingi főnöke, aki az Új Kína hírügynökségnek nyilatkozott. Pénteken kezdték el árusítani és máris túl vannak a kétmillió készüléken.

Kiderült, hogy a legtöbb kínai már interneten vette meg az i Phone 5- öt, személyesen már csak a kisebbség ment el a boltba.
 Arról hallgat a lelkendező beszámoló, hogy az Apple a kissé hűvös amerikai fogadtatást látva igen kedvező áron, rengeteg kedvezménnyel tette vonzóvá az i Phone 5- öt a számára nagyon fontos kínai piacon. A számítás be is jött: pénteken még gyengélkedett az Apple részvényárfolyama a tőzsdén, hétfőn, látva a remek kínai eredményeket, már jelentős növekedést könyvelhetett el az amerikai cég. Persze az Új Kína lelkesedése az Apple sikeréért szintén érthető: az amerikai cég a legtöbb termékét kínai gyárakban állítja elő, vagyis a technológia és a tőke amerikai, de a munkaerő, az kínai. Így a lelkes kínai vásárló tulajdonképp a saját termékét veszi meg, amikor I Phone 5- öt vásárol, akár kétmilliót is, mint a legutóbbi hétvégén…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez