Mongol-magyar műfordító tábor lesz nyáron Lakiteleken

A Lakiteleki Népfőiskola és Mongólia Nagykövetsége szervezésében magyar-mongol műfordítói tábort rendeznek Lakiteleken augusztusban – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A pályázati felhívásra azoknak a mongol-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek mongol nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt – mondta a Lakiteleki Népfőiskola alapítója.

Lezsák Sándor szólt arról, hogy a fordítótáborba minimum tízezer, maximum húszezer karakterből álló, mongolról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel, mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.

Az augusztus 21-25 között tartandó műfordítói tábor résztvevői előadásokat hallhatnak a kortárs mongol irodalomról, a mongol kultúra sajátosságairól, a mongol sajtónyelvről, a mongol és a magyar nyelv egybevető nyelvtanáról, szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a mongol nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje 2014. június 15.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb 15 pályázót 2014. július 1-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez