Afrikában nőtt a legjobban a katolikusok száma

Csak 45 millióan voltak a katolikus hívők Afrikában 1970-ben, míg most a számuk 177 millió. Ázsiában is gyorsan nőtt a katolikusok száma, miközben Európában csökkent- derül ki a Vatikán által közzétett statisztikákból.

 

Latin Amerikában él a legtöbb katolikus, a legnagyobb katolikus állam Brazília. A második helyen Európa áll, de részesedése jelentősen csökkent. A harmadik helyre jött fel Afrika, 177 millió katolikus hívővel, míg Ázsia a negyedik 137 millióval.

Ez azt jelenti, hogy a katolikus hívők 11%-a él Ázsiában- hangsúlyozza a jelentés, melyet Ferenc pápa ázsiai körútja alkalmából adtak ki. Ázsiában a Fülöp-szigetek a legjelentősebb katolikus ország, ahol még a spanyol gyarmati idők örökségeként a lakosság döntő többsége ezt a vallást követi.

Afrikában a Kongói DK a legnagyobb katolikus állam: 36 millióan vallották katolikusnak magukat ebben az országban. Azóta valószínűleg többen vannak, hiszen az utolsó felmérés 2012-ben készült, Afrika népessége pedig folyamatosan rendkívüli tempóban szaporodik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez