Miért ásítanak a farkasok?

Mert a többi farkas is ásít. A farkasok -éppúgy, mint az emberek, vagy a majmok- nagy empátiával rendelkeznek. Akkor ásítanak, ha a rokonok, vagy a haverok is azt teszik.

 

 

 

 

 

 

Tokió egyik állatkertjében vizsgálták 5 hónapon át a farkasok viselkedését. Feltűnt a japán kutatóknak, hogy ha egy farkas elkezd ásítani, akkor a többi is azt teszi.

Valóságos járvány alakul ki. Az egész farkas csorda ásítani kezd, és alig tudja abbahagyni. Hasonló jelenséget megfigyeltek már az embereknél, meg az emberszabású majmoknál, de farkasoknál még soha. Kiderült, hogy a farkasok éppúgy viselkednek, mint az emberek. Egymást utánozzák, persze nem akárkit. Ha a Főnök ásít, akkor farkas körökben is mindenki ásít. Biztos, ami biztos.

A farkasok éppúgy szinte járványszerűen ásítoznak mint az emberek. Ha valaki elkezdi, és ráadásul az a valaki a farkas csorda fontos tagja, akkor a többiek is ásítanak.

Miért kezd el a Főnök ásítani? Így akarja ellenőrizni a farkas csorda hűségét? E tekintetben még további kutatásokra van szükség abban a tokiói állatkertben, ahol japán tudósok azt vizsgálták: hányszor, hogyan és főként miért ásítanak a farkasok?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez