A Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál szuperhős pofonnal indult

A csütörtökön nyílt Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon a kultikus szuperhős „Ultraman” Abe Sinzo miniszterelnökkel suhant végig a vörös szőnyegen.

 

 

 

 

 

A 27. Nemzetközi Filmfesztivál programját a japán animációs filmek uralják. A fesztiválon bemutatják Hideaki Anno rendező munkáit, akit nagyon sokan a széles körben ismert Oscar-díjas rendező Hayao Miyazaki mester utódának tartanak.

Itt lesz „Big Hero 6″ című animációs komédia világpremierje, a folmben egy fiú és robotja harcol a bűnözés ellen. A Disney azt reméli, hogy ez a film lesz a legnagyobb karácsonyi sláger az idén.

“Tokió  hatalmas inspiráció volt ehhez a filmhez”- mondta John Lasseter, a Walt Disney Animációs Stúdió kreatív igazgatója. “Tokió különleges hely, és reméljük, hogy Japán szeretni fogja ezt a filmet, mert szívünket, lelkünket beletettük.”

Rajongók egész hada sikítozott, mikor a japán fiú-banda, az Arashi tagjai szmokingban jelentek meg a vörös szőnyegen. Később megjelent a bűnöző-írtó hős Ultraman, valamint a japán gyerekek kedvenc karakterei, Doraemon és Hello Kitty, akik gyakorlatilag végigszökdécseltek a vörös szőnyegen, a már kissé hűvös tokiói estében.

A fesztiválon 53 Anno filmet mutatnak be az egy hét alatt, mely mintegy negyede a teljes fesztiválon bemutatott alkotásoknak, beleértve az “Evangelion” sci-fi sorozatot is.A vendégek között ott van a gótikus stílusáról ismert Tim Burton, valamint a „Galaxis őrzőinek” rendezője, James Gunn is.

A zsűri 92 ország több 1300 alkotása közül választ ki 15 művet. Az egyéb programok kategóriájában vetítik le a Sigeru Miyamoto rendezésében készült 3D rövidfilmeket. Az alkotó egyébként a Nintendo ügyvezető igazgatója, a híres “Super Mario Bros” és a “Donkey Kong” producere.

Az eseményen bemutatnak kínai, dél-koreai, spanyol és latin-amerikai alkotásokat is.

(Photo:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez