“Jeges vödör kihívás” helyett “ISIS zászlóégetési kihívás” a Közel-Keleten

A Közel-Keletnek megvan a válasza a “jeges vödör kihívásra”. Csak ez víz helyett tüzet tartalmaz, és a célpontja az ISIS.

Még a múlt hét végén indította útjára a kezdeményezést három libanoni fiatal. Kitettek a Youtube-ra egy videót, amelyen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját égették el, és erre buzdítottak másokat is. A Twitteren, #BurnISISFlagChallenge hashtag-gel.

Sokan követték is őket, míg mások bírálják az ötletet. Köztük Asraf Rifi igazságügyi miniszter is, aki egyenesen komoly büntetést helyezett kilátásba az ISIS zászlaját lángra lobbantóknak. Szerinte ez sértés az iszlámmal szemben, mert a lobogón rajta áll az iszlám hitvallás is. A kormánytag attól is tart, hogy egy ilyen akció felekezeti erőszakhoz vezethet. A libanoni parlamenti képviselők közül többen viszont Rifi észrevételeit bírálták – adja hírül az Asharq al-Aswat. Az egyik kommentelő pedig azt írta: megérti azokat, akiknek nem tetszik a zászlóégetési kihívás, de szerinte azok sértik meg az iszlámot, akik Isten és a Próféta nevében gyilkolnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez