Esküvői híradás, kis csavarral

A nemzetközileg elismert jogász, Amal Alamuddin egy színészhez ment feleségül. Valószínűleg ez a legegyedibb a tegnapi, világraszóló velencei esküvőről szóló tudósítások címei közül. A Business Woman jegyzi.

Amal Alamuddin, a 36 éves, libanoni származású, Londonban élő és New Yorkban is aktív jogász, aki nagy nevet szerzett magának nemzetközi menekültügyi, kiadatási és emberi jogi ügyekben, szembement azzal a trenddel, melyet az ő szakmájában követnek a nők, és összeházasodott… egy színésszel – írja az üzletasszonyoknak szóló oldal.

Amal többdiplomás és sikeres karriert maga mögött tudó nő, akit régóta csodálunk – szól a cikk. Sok nagy figyelmet keltő ügyön dolgozott, így ő képviselte a WikiLeaks botrány vitatott hősét, Julian Assange-ot, és folyékonyan beszél angolul, arabul, franciául. Diplomát szerzett Oxfordban és a New York Egyetem jogi karán, ahol kitüntetéssel végzett. Személyiségéről sokat elárul, hogy időt talált a részvételre a szexuális erőszak megelőzésére fókuszáló kezdeményezésben, amelyet William Hague volt brit külügyminiszter indított útjára, és amely a konfliktusövezetekben nők ellen elkövetett szexuális bűntettekről gyűjt bizonyítékokat.

De nem csak mi dicsérjük – folytatja a lap. Julia Roberts szerint “gyönyörű és okos”. Ami ebben az esetben tényleg azt jelenti, hogy gyönyörű és okos. Mark Stephens pedig, a jogtanácsos, aki Assange képviseletére kérte fel Amalt, azt mondta róla: “Mesésen ragyogó nő, független, Rolls Royce-agya van, és nagyon ügyesen forog bármilyen társaságban”. Vagyis csodás. Ráadásul stílusikon is az ismert üzletasszonyok és közszereplők nemzetközi világában: könnyed eleganciájával és a körömcipők iránti szerelmével.

Korábbi kapcsolatairól keveset tudni, vélhetően inkább a karrierjével volt elfoglalva, mint bármi mással. De állítólag most egy színésszel lépett házasságra, úgy tudjuk, George Clooney-nak hívják az illetőt – írja némi iróniával a Business Woman. Vélhetően rendes ember, de egy kicsit tapadós lehet, mert mióta találkoztak, nehéz olyan képet találni Amalról, amelyiken ne lenne ott a háttérben. Csak remélhetjük, hogy nem tartja vissza a feleségét a világ meghódításától. Úgy gondoljuk, hogy ennek a George Clooney fickónak nagy mázlija van. Feljegyezték, hogy egyszer azt mondta: felfelé házasodott. Egyetértünk.

Amal Alamuddin pályájáról itt olvashatnak bővebben. Libanoni gyökereiről pedig itt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez