Újabb légikatasztrófa Kongóban – legalább 40 halott

Zsúfolt piacra zuhant közvetlenül a felszállás után egy utasszállító gép a kelet-kongói Goma városában. Az utasok többségének sikerült kimenekülni a gépből, az áldozatok nagy része a piacon dolgozók köréből került ki.

A Gomából Kisanganiba tartó belföldi járaton a szemtanúk szerint felszállás közben hangos robbanást lehetett hallani, majd másodpercekkel később a gép a repülőtér melletti piacba csapódott. Az Al Jazeera információi szerint a gépen 79 utas, és 6 fős személyzet tartózkodott,  nagy részüknek sikerült elhagyni a gépet, mielőtt teljesen lángba borult volna. A helyiek vödrök segítségével kezdték meg az oltást, a mentési munkálatokba később a Gomában állomásozó ENSZ csapatok is bekapcsolódtak. A sérültek gyors ellátását nehezíti, hogy Gomában az egészségügyi dolgozók mára sztrájkot hirdettek meg.

A Kongói Demokratikus Köztársaság légiközlekedése a legveszélyesebbek közé tartozik a világon. A ma szerencsétlenül járt DC-9-es gépet üzemeltető Hewa Bora a múlt héten került fel az EU-ból kitiltott légitársaságok listájára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez