Tunézia, Tunézia, te csodás!

Az afrikai kontinens északi részén elterülő Tunéziát tengeren mindössze 137 kilométer választja el Szicíliától, s a rohamosan fejlődő országban az élet minden területén érzékelhető az erős európai, főként francia hatás.

S mivel a Tunéziába történő utazáshoz nem kell semmilyen oltás, ráadásul az utazási irodák szolgáltatásait igénybe véve külön vízumra sincs szükség, a magyarok körében is mind kedveltebb úticél a gazdag történelmi múlttal, s roppant vendégszerető lakosokkal rendelkező ország. Az a napsütötte hely, amely minden évszakban olyan természeti szépségeket, érdekes növény és állatvilágot, színes kulturális és gasztronómiai kínálatot vonultat fel, hogy már ott elhatározzuk: feltétlen vissza fogunk térni!

Monastir

A Hammameti-öböl déli részén található, 40 ezer lakosú Monastir egyike a legszebb tunéziai üdülőhelyeknek. Kedvező fekvése és éghajlata révén az ország egyik legkeresettebb településévé nőtte ki magát, amit a repülőtér közelségének is köszönhet. Ráadásul ott született Tunézia első államelnöke, a kifejezetten modern államfőként elkönyvelt Habib Borguiba, akit halála után is nagy tisztelet övez. Érdemes felkeresni a Bourgiba család híres aranykupolás mauzóleumát – ahol egy 350 darabból álló kistálycsillár alatt, márványszarkofágban alussza örök álmát az államférfi -, az egykori elnöki palotát, a Ribatot, és a 9. században épült Nagymecsetet.
 

Forrás: ZH

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez