Unokahúga ölte meg a szomáliai belügyminisztert

Szomália, Mogadishu – Meghalt a szomáliai átmeneti kormány belügyminisztere. Abdi Shakur Sheikh Hassan ellen bomba támadást hajtottak végre. A miniszter túl élte a detonációt, de belehalt a súlyos sérüléseibe a kórházban – jelentette az Afrikai Unió békefenntartó missziója (AMISOM).

A belügyminiszter ellen otthonában követték el a bombamerényletet. Az AMISON és a rendőrség a vezető hírügynökségeknek azt mondták, hogy egy csadorba öltözködött nő, a testére rögzített a robbanószerkezetet hozta működésbe. A belügyminiszter sofőrje Ahmed Mohamed a Reutersnek azt mondta, hogy az ismeretlen nő besétált a miniszter házába, ahol működésbe hozta bombát. Abdi Shakur Sheikh Hassan miniszter súlyos sérüléseket szenvedett. A lába teljesen szétroncsolódott és kisebb nagyobb repesz darabok fúródtak a testébe. A szomáliai hatóságok nem tudták meg mondani, hogy kik állnak a merénylet mögött. Még egyik lázadó szervezet sem vállalta magára a robbantást. A hatóságok szerint az Al Shabab szélsőséges iszlamistáit vádolják a gyilkossággal.

Abdi Shakur Sheik Hassan közeli rokona a szomáliai miniszterelnöknek. A merényletet azután hajtották végre, hogy a parlament és a kormány meghosszabbította mandátumát egy évvel. Szomáliának lassan több mint 20 éve nem volt hatékonyan működő kormánya.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez