Megöltek egy horvát apácát Burundiban

Burundi, Bujumbura – Fegyveresek támadták meg az olasz Ancella della Carita katolikus missziót, amely Burundi észak-keleti térségében működik– jelentette az olasz külügyminisztérium.

 

 A rendőrség azt közölte, hogy egy 20 és egy 24 éves fegyveres férfi támadta meg a katolikus missziót. A két támadó 4000 eurót vitt el és ellopott egy autót. Azzal menekült el a helyszínről. A támadók egy horvát nővért megöltek, két olasz nőt pedig elhurcoltak. A rendőrség azt közölte, hogy a fegyveresek nem sokkal később végeztek az egyik elrabolt olasszal. Társának viszont sikerült elmenekülnie. Jelenleg kórházban ápolják szúrt sebekkel. A közelben található Kiremba katolikus misszió vezetője, Micheal Tognazzi atya azt mondta, hogy az elhurcolt olasz nő holttestét az Ancella della Carita katolikus missziótól 8 kilométerre találták meg.

Az atya elmondta, hogy a meggyilkolt horvát nővért Lukercija Mamicnak (képünkön) hívták, 10 éve élt Burundiban, korábban két évtizedet töltött Ecuadorban. Az elhurcolt és meggyilkolt Francesco Bazzani egy veronai egészségügyi szervezet önkénteseként dolgozott Burundiban, egy kórházban. A szerencsésen megmenekült Carla Brianza nővér az Ancella della Carita misszión teljesített szolgálatot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez