Súlyosan megsebesítették Afrika legrégibb vadasparkjának főnökét

Csapdába csalták és hasbalőtték a Virunga nemzeti park vezetőjét a Kongói DK-ban. Emmanuel de Merode jelenleg élet és halál között lebeg egy klinikán Goma városában.

A Virunga nemzeti park, mely még akkor alakult, amikor Kongó Belga-Kongó volt, az orvvadászok kedvenc célpontja. A vadaspark főnöke elszántan küzdött ellenük. Éppúgy, mint a különböző fegyveres milíciák ellen, melyek kedvükre pusztították az értékes vadállományt. De nemcsak ez a veszély fenyegette a Virunga parkot, amely a gorillák paradicsoma. Olajat találtak a környéken, és az olajláz a vadaspark élővilágát is fenyegeti. Bár az olajvállalatok esküsznek rá, hogy az olajkitermelés nem okoz jóvátehetetlen változásokat a vadasparkban, a Virunga park igazgatója nem hitt nekik.

Ki lőtte le a Virunga vadaspark igazgatóját? Senki sem vállalta a felelősséget, de abban sem kételkedik senki, hogy ő volt a célpontja a támadásnak. A Kongói DK észak-keleti részén az ENSZ békefenntartói igyekeznek normális állapotokat teremteni miután az évtizedekig tartó polgárháború teljesen feldúlta a vidék életét, és nem kímélte Afrika legrégibb vadasparkját sem, melynek igazgatóját súlyosan megsebesítették a Kongói DK-ban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez