Dugóhúzó és kormánykerék

Augusztus 28-án, a Városligetből rajtol el a 20. Magyar Borok Útja Rallye. Az eseménnyel kapcsolatos utolsó sajtótájékoztató és a rajtszámok sorsolását a Búsuló juhász étteremben tartották. A háromnapos túra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket járja be, a befutó Gyöngyösön lesz 30-án.
Körülbelül 100 autó vág neki a közel 1.000 kilométeres távnak. A 79-es számú kocsiban Kiss Róbert Richárd és Dobos Imre vesz részt a versenyen. A verseny háziasszonya Czippán Anett a TV2 műsorvezetője.

Az indulók már minden szükséges kiegészítőt összepakoltak az útra, hiszen tíz nap múlva felbőgnek a motorok a jubileumi, huszadik Magyar Borok Útja Rallye rajtjánál. Pótkerék és dugóhúzó mindenkinél biztosan lesz most is – olvasható a Világszám.hu oldalán.

A Rallye abszolút győztesének járó vándordíjért idén is keményen kell küzdeni. Időben kell érinteni az ellenőrző pontokat, a késésért természetesen büntetőpontok járnak, de az összesen 20 különleges feladatokért pluszpontokat is lehet kapni. A rohanás most sem lesz jellemző, de a jó hangulat – ahogyan már 20 éve – garantált. A szponzorok jóvoltából ismét egységesebb lesz a mezőny. A Ford Hovány, az Opel Magyarország, a Peugeot Hungária és a Citroen Hungária is adott autókat a csapatok alá.

Tehát augusztus 28-án pénteken reggel – mint a Forma 1-ben – felállhatnak az autók a rajtrácsra a városligeti Olof Palme sétányon. A verseny első napja 470 km-es etappal indul, de a zárónapra már csak 60 km-t hagytak a szervezők, hogy vasárnap Gyöngyös főterén megtarthassák az ünnepélyes eredményhírdetést.

Idén sem marad el a jótékonyság. Az idei borárverés és tombola bevételét az első versenyt megnyerő súlyos beteg Fehér György újságíró támogatására fordítja a jubileumi futam szervezőbizottsága.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez