Putyin túllépte a sebességkorlátozást az új Ladával (videóval)

Az orosz elnök elvitte egy próbaköre az AvtoVAZ járműgyártó vállalat legújabb autóját, egy Lada Vestát, amitől azt remélik az oroszok, hogy végre sikerült betörni vele a nemzetközi piacra.

Az orosz elnök Bo Andersonnak, az AvtoVaz svéd igazgatójának a társaságában próbált ki egy rikító zöld Lada Vestát Szocsiban, ahova eredetileg egy nemzetközi konferenciára érkezett. Putyin elnök a képek és videófelvételek alapján büszkén ült be az autóba, amitől sokat vár az orosz nép és nem utolsósorban maga az államfő is.

Az orosz elnök a tesztvezetés után elmondta, hogy jó autó lett az új Lada, könnyen kezelhető, és a gyorsulását is megfelelőnek találta. Az elnök elismerte, hogy egy kicsit beletaposott gázpedálba, és a megengedett maximális 50 km/óra sebességet egy kicsit túllépte az úton. Putyin elnök arról is beszámolt, hogy már tárgyalt az AvtoVaz-zal a külföldi export terveiről. Elsősorban a kelet-európai, a latin-amerikai és a közel-keleti piacra szeretnének betörni az autóval. Az elnök szerint minden esély megvan arra, hogy a Lada Vesta népszerű járgány legyen, nem lesznek gondok az eladással.

A Lada Vesta sorozatgyártása szeptember 25-én kezdődött meg az AvtoVaz izseveszki gyárában. A tervek szerint még az idén 5-6 ezer Ladát gyártanának le. Az AvtoVaz emellett azt tervezi, hogy 2016-ban közel 70 ezer új Lada gurulhat majd ki a gyárból.

A típus hivatalos bemutatója november 25-én lesz. A gépkocsi ára, a felszereltségtől és a különböző extráktól függően, 7900 és 9600 dollár között lesz majd.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez