2020-ra valósággá válnak a Star Wars lézerágyúi

Az Egyesült Államok légierejének kutatási osztálya szerint 2020-ra már egy működő lézerfegyvert fognak tesztelni valamelyik vadászgépükre szerelve. A jövő tehát nincs is olyan messze mint gondolnánk.

Sőt, maguk a fegyverek már egészen előrehaladottak, persze mindig lehet pontosabb és erőteljesebb, de az áthidalandó probléma elsősorban az, hogy egy vadászgép sebessége mellett működőképes tudjon maradni.

Ha ez nem lenne elég futurisztikus, akkor itt a, szintén a közeli jövőben megvalósuló lézerpajzs. Az elképzelés lényege, hogy egy 360 fokos buborék venné körül a vadászgépeket, ez pedig mindent elpusztítanak, ami megpróbál áthatolni rajta.

A szakértők szerint amennyiben megvalósulnak ezek a tervek, úgy 20-25 év múlva teljesen át fognak alakulni a csataterek.

Természetesen kínosan figyelnek arra, hogy mindenhol használják a “védekezés” szót az ilyen találmányoknál, a tervek szerint szigorúan megelőző célokra készülnek a jövő fegyverei.

Az Egyesült Államok költi a világon a legtöbb pénzt hadi kiadásokra. Egészen elképesztő összegek mennek el a hadsereg különböző részeire. a légierő kutatási osztálya évi 150 millió dollárból gazdálkodik és ennek harmada megy el a lézertechnológia fejlesztésére, de közel sem biztos, hogy ez mindig így marad, ugyanis sokan kétkednek a hasznosságában.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez