A WhatsApp mindenkit lenyom Afrikában

Hatalmas népszerűségnek örvend a WhatsApp mobil üzenetküldő szolgáltatás, amely már a Facebookot és a YouTube-ot is lekörözte az afrikai kontinensesen.

A WhatsApp egy cross-platform mobil üzenetküldő alkalmazás, illetve szolgálatatás, amely bármilyen mobiltelefonon és operációs rendszeren képes futni. Hatalmas előnye, hogy lehetővé teszi a korlátlan, gyors és nem utolsósorban SMS-díjak nélküli üzenetváltást. Így aztán Afrikában és az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend, a gazdagok és a szegények körében egyaránt.

Nem véletlen tehát, hogy a Facebook tavaly 22 milliárd dollárért vásárolta meg a WhatsApp-ot, amelyen természetesen nem csak szöveget, hanem képeket és videókat is meg lehet osztani, illetve továbbítani ismerőseinknek. A mobiltelefonok elterjedésével Afrikában is egyre többen használják, és nemcsak a privát, de az üzleti élet elengedhetetlen részévé is vált. A legutóbbi felmérések szerint a Afrika összes mobilforgalmának közel 11%-át WhatsApp-on keresztül bonyolítják.

A WhatsApp egyébként azért is jobb váltasztás a Facebooknál, mert alkalmazása során sokkal kisebb sávszélességet használ fel, ezért gyorsabban is működik, illetve tölt be, mint a Facebook. Afrikában ráadásul nem mindenhol van még rendesen kiépített az internethálózat, ezért sok helyen lassú és akadozó a szolgáltatás. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy sok mobil- és internetes szolgáltató Afrikában is korlátozza a le-és feltöltési sebességet, illetve az adatforgalmat, aminek túllépése természetesen mindenki számára több pénz kifizetését is jelenti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez