Gyereket gázolt az amerikai nagykövet konvoja

Páncélozott terepjáró gázolta el a hétéves kameruni kisfiút, aki éppen át akart kelni az úton. Az USA ENSZ-nagykövete nagyon sajnálja a történeket és személyesen találkozott a halálra gázolt gyermek szüleivel, hogy kifejezze részvétét.

A nagykövet egy kameruni menekülttáborba látogatott el, Mokolo település mellett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a nagykövet asszonyt végig szigorú biztonsági intézkedések között szállították a táborba, ahol a Boko Haram elől menekülőket szállásolták el nem éppen luxus körülmények között. Út közben viszont tragikus baleset történt. Az egyik páncélozott terepjáró átgázolt egy hét éves kisfiún, aki át akart kelni az úton.

A nagykövet épségéért felelős amerikai tisztek azonban biztonsági okokra hivatkozva nem engedték, hogy a gázolás után a teljes konvoj megálljon. Egy mentőautó viszont lehúzódott. A szerencsétlen gyermeken viszont már nem lehetett segíteni, a gázolás után nem sokkal meghalt.

A nagykövet asszony elmondta, mélyen sajnálja a történeket, a gyermek szüleivel is személyesen találkozott, hogy részvétet nyilvánítsa ki a tragikus baleset miatt. Azt viszont nem tudni, hogy a család kap-e kártérítést a kameruni, vagy az amerikai kormánytól.

Az Amerikai Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Samantha Powers azért utazott Kamerunba, hogy találkozzon az ország vezetőivel és tárgyaljon a térségben működő iszlamista milíciák ellen indított kampányról. Powers biztosította a kameruni vezetést afelől, hogy támogatják a terrorellenes erőfeszítéseiket, különösen azokat, amelyek a Boko Haram radikális iszlamisták ellen irányul. A Boko Haram ugyanis Kamerunt is célba vette, korábban az ország területére is betörtek. A kameruni hadseregnek sikerült kiszorítaniuk őket, ennek ellenére a terrorszervezet még mindig komoly fenyegetést jelent az országban.

kép:bbc.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez