Kínai babáknak ad nevet az angol tini – egy vagyont keres vele

Egy angol tizenéves lány kisebb vagyont keres abból, hogy kínai szülőknek segít angol neveket adni a kisbabáknak.

Egyre több kínai szülő dönt úgy, hogy angol nevet ad gyermekének, abban a reményben, hogy ezzel segíti őt. Angol névvel ugyanis szerintük több esélye lehet Nagy-Britanniában, vagy máshol a nyugati világban megvetni a lábát.

Sajnos ez a mozgalom azonban sok esetben rosszul sül el, így történhetett, hogy kínai gyerekek olyan neveket kaptak, mint Hamupipőke, Gandalf vagy Rolex. Ezen segít Beau Jessup, egy 16 éves iskoláslány, aki több mint 48 ezer fontot (kb. 17 millió forint) keresett azzal, hogy kínai családoknak ad tanácsot az angol névválasztásban -írja a The Telegraph.

bestenglishname

Jessupnak egy kínai vakáció alkalmával támadt ez a zseniális ötlete, amikor helyi barátai megkérték, hogy segítsen nekik nevet adni újszülött babájuknak. Később létrejött a Specialname nevű oldal, ami segít kulturált angol nevet választani a szülőknek Kínában.

Hat hónappal később a lány már több mint 232 ezer kínai csecsemőnek lett a névadója. A leggyakoribb nevek a George, William, Catherina és Susan.

jessup-xlarge_transzpnk1fqif8afxyjegxvtotxfducllcsd_fe_q7e07ey

A kínai szülők a modern világban rájöttek, hogy a hagyományos kínai nevek mellé ma már szükséges egy angol név is. A legnagyobb problémát az jelenti, amikor külföldi egyetemekre kell beadni a jelentkezést. Az angol név ezt is megkönnyíti. Gond viszont akkor van, amikor filmekben hallott neveket adnak a babáknak. A zavart sok esetben az is okozza, hogy a szülők az interneten keresgélnek, s mint tudjuk, Kínában erősen korlátozott a net is, így sok dologgal nincsenek tisztában a szülők.

Így kaptak gyerekek már nevet luxuscikkek, a Harry Potter, a Gyűrűk ura szereplői után, de előfordul köztük Hamupipőke is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez