Oprah fontolgatja, hogy 2020-ban indul az elnökségért

Egy talkshowban nyílt meg Oprah Winfrey a jövőt illetően, ahol elárulta: az sem kizárt, hogy politikai babérokra tör.

A televíziós személyiség korábban soha nem gondolta volna, hogy valaki, aki a showbizniszből érkezik, és nincs politikai tapasztalata, megnyerheti az amerikai választásokat, de most változott a véleménye. A Bloomberg Televízió műsorában, a The David Rubenstein Show-ban vendégeskedett, Stephen Colbertnek pedig elmondta, hogy talán indul majd az elnökségért a jövőben.

„Korábban sosem fontolgattam még a lehetőséget sem, aztán amikor felmerült, azt gondoltam, hogy ó, hát nekem nincs hozzá tapasztalatom, nem tudok eleget. És nézd, most gondolkozom rajta” – mondta a műsorvezetőnek, arra a kijelentésre reagálva, hogy akár ő lehetne az Egyesült Államok első női elnöke.

A felvetés nem alaptalan, Oprah Winfrey ugyanis több felmérés szerint is az egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb nő Amerikában, akit az átlagember a televíziós műsorának köszönhetően jól ismer. Egy szavazata már mindenképpen van, a témában ugyanis korábban megszólalt Michael Moore rendező, aki abszolút támogatását fejezte ki. „A demokraták jobban járnának, ha Oprah vagy Tom Hanks indulna az elnökségért. Miért nem indítunk olyanokat, akiket szeretnek az embereket?” – mondta a rendező Hillary Clinton veresége után a CNN riporterének.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez