Őket díjazták a kisvárdai színházi fesztiválon

A Magyar Színházak XXIX. kisvárdai fesztiváljának díjait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Nagy Mihály, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője, Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere és Nyakó Béla, a Kisvárdai Várszínház igazgatója adta át. Nézzék meg, kik lettek a díjazottak!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma életműdíjat adományozott GIRICZ ATTILA színművésznek, az Újvidéki Színháztagjának.Ugyancsak életműdíjat kapott SZÉLYES FERENC színművész – adja hírül a frissmédia. Mindkettőjük életútját és eredményeit a hírportálon olvashatják el, ITT. 

Közönségdíjat kapott a Beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház TÓTÉK című előadása. Kisvárda város polgármesterének díját érdemelte ki a Zentai Magyar Kamaraszínház„Május van, tisztelt úr…”című előadásban nyújtott alakításáért LŐRINC TÍMEA. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pályakezdő rendező díját kapta az Anyegin című előadás megrendezéséért NAGY BOTOND. Az előadás jelmezvilágáért díjat nyerte a Liliom című előadás jelmezeiért KISS ZSUZSANNA. Az „előadások zeneiségéért” díjat a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a KAPITALIZMUS és a MAGYAR című előadások érdemelték ki, a darabok zenei világáért. A zsűri Különdíját kapta az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Maszk Egyesület TÜNDÉRI című előadása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház által a legígéretesebb tehetségnek alapított Teplánszky-díjat a Liliom című előadásban nyújtott alakításáért VASS ZSUZSANNA érdemelte ki. Legjobb női mellékszereplőnek a Liliom című előadásban nyújtott alakításáért BENEDEK ÁGNESt választották. Legjobb férfi mellékszereplő a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért BENKŐ GÉZA lett. Legjobb női főszereplő: a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért VASVÁRI EMESE. Legjobb férfi főszereplő: a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért FABÓ TIBOR. A legjobb előadásért járó Fődíjat a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kapta, a LILIOM című előadásért. A Magyar Színházak XXIX. kisvárdai fesztiválját a Fővárosi Nagycirkusz művészeinek műsora zárta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez