A British Airways is lesüllyed a fapadosok szintjére?

Ha azt akarod, hogy a család együtt repüljön, fizess ezért külön! A British Airways 7 fontot kér ezért a rövidebb utakon, a hosszabbakon 20 fontot. Még a nászutas párokat is szétválaszthatják. Elvben ezt eddig is megtehették, de az új helyfoglaló szoftver mintha tudatosan ültetné szét a családokat.

Így akar extra pénzre szert tenni a British Airways? A fapados Ryanair kapcsán ezt már meg is fogalmazták és most sok utasban felmerül a gyanú: a tekintélyes BA légitársaság ugyanezen az úton jár!

A British Airways már régóta jóval drágábban adja a vészkijárat-közeli üléseket, ahol nagyobb a lábhely. Az új spanyol vezérigazgató, Alex Cruz egyre másra vezeti be a takarékossági intézkedéseket. Például több ülést tesznek az utastérbe, így a lábhely értelemszerűen csökken. A British Airways persze azonnal reagált a dühös utasok panaszaira, mondván: mindent megtesznek azért, hogy kielégítsék az utazóközönség kívánságait, de azt sajnos nem tudják garantálni, hogy a családtagok egymás mellett kapjanak helyet. Különösen azokon a járatokon nehéz ezt elérni, ahol a nyári csúcsforgalom idején telt ház van.

De mi van akkor, ha valaki annyi jutalompontot szedett össze a British Airways járatain, hogy ingyen magával viheti a párját? Akkor sem biztos, hogy egymás mellé kerülnek! Persze, ha külön fizetnek ezért, az más. A British Airways lesüllyed a Ryanair szintjére, miközben jóval magasabb árat számol fel – írja a Daily Mail. Hozzátéve, hogy a legkevesebbet fizető utasok számíthatnak a legrosszabb elbánásra: ők biztosan nem repülhetnek együtt családi körben. Csakis akkor, ha ezért külön fizetnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez