Ryanair: kényszerleszállás Varsóban

Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair légitársaság utasszállító gépe varsói Modlin repülőtéren, mivel fennállt a gyanú, hogy robbanóanyag található a fedélzetén.

Az utasok elhagyták a repülőgépet, amelyet tűzszerészek vizsgáltak át.

A Ryanair később bejelentette, hogy egy anonim telefonáló tett náluk bejelentést, azt állítva, hogy a vállalat egyik Lengyelország felett repülő gépén robbanószerkezet található, de a bejelentés hamis volt – számolt be a TASR.

A lengyel rendőrség szóvivője szintén azt nyilatkozta, hogy a biztonsági beavatkozás során nem bukkantak semmilyen robbanóanyagra vonatkozó nyomra.

A Ryanair kényszerleszállást végrehajtott repülőgépe a norvégiai Oslóból tartott Varsóba. A gép biztonságban földet ért és 168 utasa épségben elhagyta a fedélzetet. A kényszerleszállás során 13 tűzoltó egység állt készenlétben és segítette a manővert.

Magdalena Bojarská, a repülőtér szóvivője elmondta a sajtó munkatársainak, hogy a kényszerleszállást a gép kapitánya kérte. A reptér ideiglenesen leállította a többi repülőgép indítását és leszállását.

A modlini egy kis segédrepülőtér Varsó mellett és csak a Ryanair vállalat használja – jelentette a Reuters és az AP hírügynökség.

Fotó: Europress AFP Images (egy 2011-es varsói kényszerleszállás)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez