Csökken a szegénység a Cepal szerint

Az elmúlt húsz évben Latin Amerika államaiban jelentősebb mértékben csökkent a szegénység, vagyis jelenleg 177 millió szegényt tartanak számon a kontinens országaiban, és ezt szociális téren előrelépésnek tekintik.
Ezt állapította meg a Szociális Panoráma elnevezésű dokumentumában a CEPAL /Latin-amerikai és Karibi-térség gazdasági bizottsága/. A szervezet erre vonatkozó, tavalyi adatok alapján készült vizsgálatának eredményét kedden mutatta be Santiago de Chilében Alícia Bársena, a Cepal vezetője. Az Egyesült Nemzetek szervezete jelentésében azt is kiemeli, hogy ez a folyamat idén sem torpant meg (30,4 %-os csökkenéssel 174 millióra csökkent) és ez minden bizonnyal jövőre is folytatódik, annak ellenére, hogy a világ egyéb részein a gazdasági válság, az általános recesszió és a széles rétegek elszegényedése a jellemző.
Ugyanakkor a jelentés azt is megállapítja, hogy bármily ellentmondásos is, a mélyszegénységben élők száma növekszik, vagyis van egy réteg, amelynek esélyei folyamatosan csökkennek a kontinens egészének gazdasági fejlődése ellenére. Számukat 70 és 73 millió közé teszik az egész kontinensen (a növekedés 12,8 %).  (BBC)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez