Chávez lefestette Néstor Kirchnert és a képet bemutatta az özvegynek

Nem mindennapi ajándékkal lepte meg Hugo Chávez venezuelai elnök a hivatalos venezuelai látogatáson tartózkodó argentin kolléganőjét: az elnöki palota rejtett zugából egy saját kezűleg készített festményt húzott elő, amely őt és Argentina exállamfőjét, Néstor Kirchnert ábrázolja. A tavaly októberben elhunyt argentin elnök felesége, Cristina Kirchner, a jelenlegi államfő – a venezuelai sajtó szavai szerint – meghatódva fogadta Chávez művészi alkotását. A kép ezentúl a caracasi elnöki palota kormányzótermét fogja díszíteni, amely ezentúl Néstor Kirchner nevét viseli – közölte Chávez.
Venezuela első embere nem fukarkodott az elismerő szavakkal saját festményét illetően: ,,Méghogy nem hiszik, hogy én festettem! Hiszen tanulmányoztam a színek természetét! Királynőm, neked festettem! Éljen Néstor! – fakadt ki Hugo Chávez a kép bemutatása alatt. Ez a legjobb kép, amit valaha is festettem – tette hozzá.
A venezuelai elnökről köztudott, hogy nagy tisztelettel tekint a festészetre és a költészetre, mindkettőt szenvedélyesen műveli is. Chávez művészi munkájának bemutatásán túl azt is bejelentette, hogy még ebben a hónapban Argentinába utazik. (AOL)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez