Elektroautó vitte a drogot a föld alatt Mexikóból az USÁ-ba

Harminckét tonna kábítószert találtak a hatóságok egy Mexikó és az Egyesült Államok között ásott titkos földalatti folyosóban, amelyre kedden éjjel akadtak az ellenőrzések során. Ez az  egyik legnagyobb kábítószerfogás és a legjobban felszerelt alagút, amit az amerikai hatóságok eddigi fogásaik során számon tartanak.
Az illegális földalatti szállítóútvonal nem mindennapi infrastruktúrával bír: a szállítmányokat sineken mozgó elektromos autók juttatták Mexikóból az amerikai San Diegóba. A szintek közötti különbség áthidalására hidraulikus liftet használtak és egy belső, fából kiképzett raktárszinten 32 tonna kábítószer tárolását is kialakították.
Az 550 méter hosszú földalatti járat Tijuana mexikói város és az amerikai San Diego között húzódik és az eddigi egyik legjobban felszerelt ilyen típusú alagút. A járat falépcsőkkel, világítással és levegőztető berendezéssel is rendelkezik – pontosította a nem mindennapi felszerelésű alagut adatait Derek Benner, az amerikai bevándorlási és határellenőrzési hivatal alkalmazottja. A járat nagy mennyiségű anyagot képes rendkívül gyorsan átjuttatni a határon.
Napokkal ezelőtt hasonló, de kevésbé felszerelt alagútra bukkantak San Diegótól délre Mesa de Otay közelében, ahol 17 tonna drogot foglaltak le. Egy kamionban ugyancsak a térségben 12 tonna kábítószert rejtettek el, ott négy személyt őrizetbe vettek. A fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően 2008 októbere óta 70 földalatti járatot sikerült feltárni a körzetben San Diego, Valle Imperial de California y Nogales, valamint Arizona területén. (AOL)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez