24 éves kínai lány a világ legfiatalabb dollár milliárdosa

1,3 milliárd dollár Perenna Kei Hoiting vagyonának értéke- állítja a Forbes magazin, amely az idén is összeállította a világ leggazdagabb embereinek listáját. Egyre több a nő, és egyre több az ázsiai milliárdos.

 

 

Bill Gates, a Microsoft alapító atyja, továbbra is az első. Vagyonát 76 milliárd dollárra becsülik, annak ellenére, hogy alapítványa rengeteg pénzt kapott tőle. A Bill és Melinda Gates alapítvány sok nagy nemzetközi programban játszik kulcsszerepet, ilyen például az AIDS ellenes kampány Afrikában.

A második a listán a mexikói Carlos Slim. A leggazdagabb kínai, a hongkongi Li Kasing. A hajózási vállalkozó és ingatlan milliárdos visszaesett a 20-ik helyre a világranglistán, de 31 milliárd dollárral az első a kínaiak között. Dehát ő hongkongi. Kínán belül Vang Csienlin az első /Wang Jianlin/. Az építőipari nagyvállalkozó vagyonát 15,1 milliárd dollárra becsüli az amerikai Forbes magazin. Ő tavaly azzal adott hírt magáról, hogy vásárolt egy Picasso képet csekély 28 millió dollárért. Nem is titkolta, hogy nem a festészet érdekli hanem a jó befektetés. Arra számít, hogy Picasso képe egyre többet ér majd.

Ki tud valamit a világ legfiatalabb dollár milliárdosáról, a 24 éves Perenna Kei Hoitingről, aki Csi Peilinek is nevezi magát /Ji Peili/ ? Mint a két név is mutatja: az ifjú hölgy határeset Kína és Hong Kong között. Cége, a Logan Sencsenben van bejegyezve. Ez a reformok városa Kínában, melyet még Teng Hsziaoping alapított. Tavaly decemberben került a cég a hongkongi tőzsdére. Így vált dollár milliárdossá a titokzatos ifjú hölgy, akinek papája a Logan ingatlanforgalmazó cég alapító tulajdonosa és főnöke. A 24 éves lány birtokolja a részvények 85%-át, de lehet, hogy ez csak azt a célt szolgálja, hogy megtévesszék az adóhatóságot Hong Kongban és Pekingben. Az ambiciózus és máris dúsgazdag ifjú hölgy Londonban folytatott gazdasági tanulmányokat. Interjút nem ad. Valószínűleg tart attól, hogy sok szerencsevadász szépfiú tekintené őt zsákmánynak, az adóhivatalokról már nem is beszélve hiszen 1,3 milliárd dolláros vagyont összehozni 24 éves korban nem számít mindennapos jelenségnek Kínában és Hong Kongban sem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez