Rapid parti – 25 nap után menesztették az új Líbia első miniszterelnökét

Líbia, Tripoli – Leváltották a kormány nélküli miniszterelnököt. Musztafa Abu Sagur nem tudott olyan kormánynévsort a parlament elé terjeszteni, amelyet a képviselők elfogadtak, ezért bizalmatlansági indítvánnyal leváltották.

 Valószínűleg a legrövidebb ideig működő, de miniszterek hiányában egyetlen kormányülést sem tartó miniszterelnökként vonul be Líbia történetébe Musztafa Abu Sagur. Megválasztása óta 25 napja volt arra, hogy egy a törvényhozás számára elfogadható kormánynévsort állítson össze. Mindkét tervezetét leszavazták és végül őt is elküldték a képviselők.

19 miniszteri széket kellett volna kiosztania, de legutoljára is csak tíz tárcavezetőre tett javaslatot azzal a megkötéssel, hogy a további kilenc posztot majd a helyettese osztja ki. A tíz jelölt a legfontosabb tárcákat kapta volna, és ahogy Sagur mondta, elképzelései szerint ezek a politikusok a nemzeti egységet testesítették volna meg. Musztafa Abu Sagur az egyik legrégebbi Kadhafi ellenes mozgalomból került a miniszterelnöki székbe, úgy tűnt, ő lehet az a személyiség, aki megfelel a liberális és az iszlamista politikai irányoknak is.

Akárki legyen is az utódja az első és legfontosabb feladata a volt felkelő milíciák sorsának rendezése lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez