Banditatámadás focisták ellen Elefántcsontparton

Elefántcsontpart, Abidjan – Két buszt támadtak meg banditák a Péko hegy közelében:1 ember meghalt, 23 megsebesült. Az egyik buszban egy másodosztályú futballcsapat utazott. Három súlyos sebesültjük van.

“Nyomd a gázpedált!”- ordítottam a sofőrnek, amikor lőni kezdtek ránk az úton. Záporoztak a golyók: nekem az oldalamba lőttek, egy játékost hasba találtak, egy harmadikat a csípőjén ért a golyó. Néhány játékost karon találtak. Az előző busz rosszabbul járt. Beszéltem a sofőrjükkel, és ő elmondta: hatan nyitottak rájuk tüzet Kalasnyikov géppisztollyal. Egy emberük meghalt és nagyon sok a sebesült.”- így számolt be az RFI rádiónak az éjszakai kalandról a másodosztályú futballcsapat edzője.
A Péko hegy hírhedt bandita tanya: főnöküket májusban elfogták ugyan, de a többiek folytatják az útonállást. Amadé Ouérémi hírhedt banditavezér volt, aki korábban a hadseregben szolgált. A gyilkos útonállók most is egyenruhában nyitottak tüzet két békés autóbuszra a Péko hegy környékén. Elefántcsontpart ex-elnöke ellen azért indított eljárást a hágai Büntetőbíróság, mert miután elveszítette a választást fegyveres milíciákkal polgárháborút idézett elő. A vereség után ezek a milicisták útonállók és banditák lettek. Laurent Gbagbo ex-elnök jelenleg a hágai börtön foglya. Eljárás folyik ellene, ám a pert elhalasztották. Az ügyész ugyanis nem tudta megfelelően bizonyítani, hogy az ex-elnök a felelős a véres polgárháborúért Elefántcsontparton.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez