Pistorius mindenét eladja, hogy fedezni tudja a perköltségeket

A gyilkossággal vádolt, világhírű dél-afrikai futó árulja azt a házat, ahol a vád szerint lelőtte barátnőjét. Azért döntött az eladás mellett, hogy fedezni tudja az egyre növekvő perköltségeket. A mindkét alsó lábszárán amputált, 27 éves atléta ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. Ha a férfit gyilkosságért elítélik, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Árulja azt a házat Oscar Pistorius, ahol 2013. február 14-én hajnalban lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampet. A gyilkossággal vádolt, világhírű dél-afrikai futó azért döntött az eladás mellett, hogy fedezni tudja az egyre növekvő perköltségeket – közölte csütörtökön ügyvédje, Brian Webber. “Szükségessé vált a Pretoriában lévő lakóház értékesítése, hogy Pistorius összegyűjthesse a megnövekedett perköltségek fedezetét” – magyarázta a jogász.

A hatszoros paralimpiai bajnok háza egy rezervátum közelében található Pretoria külvárosában, és értékét előzetesen 330 ezer euróra (mintegy 103 millió forintra) becsülték. Az ügyvéd elmondta azt is, hogy védence nem tudna újra a házban élni, amely azóta, hogy tavaly a rendőrség visszaszolgáltatta a korábbi sportolónak, lakatlan. (HVG)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez