Bíróság elé állítható-e a vigyorgó nászutas gyilkos Dél-Afrikában?

Depresszió áldozata a 34 éves Shrien Dewani- állítják ügyvédei. A délafrikai lapok viszont címoldalon hozzák a fotót: a férj, aki a nászúton megölette nejét, vigyorog az elmegyógyintézetben, ahol azt vizsgálják: el tudja-e viselni a bírósági tárgyalás fáradalmait.

Mi történt? 2010 decemberében egy indiai nászutas pár érkezett Dél-Afrikába. A párt Fokvárosban elrabolták. A férj sértetlenül előkerült, de az asszonynak csak a holttestét találták meg! A férj, aki indiai születésű, de brit állampolgár gyorsan távozott a szigetországba. A feleség, aki szintén svéd állampolgár volt. Ezért Svédország ragaszkodott az alapos nyomozáshoz, és mi derült ki? A három emberrabló a férj utasítására ölte meg az ifjúasszonyt. El is ítélték őket 18, 20 és 25 éves börtönbüntetésre. De mi lesz a felbujtóval, a férjjel? Ő szanatóriumban töltötte napjait mondván, hogy depressziós. Dél-Afrika kérte a kiadatását, de az ügyvédei mindent megpróbáltak. Végül a legfelső bíróság Londonban kimondta: a férj bíróság elé állítható Dél-Afrikában amennyiben ott garantálják a megfelelő körülményeket. Oda is vitték a férjet, ám az ügyvédek azonnal közbeléptek és orvosi vizsgálatot kértek. Ezért van most elmegyógyintézetben Dél-Afrikában a férj.

De miért ölette meg nászúton 28 éves nejét? A sajtó ennek is utánajárt! Kiderült: a férj a saját neméhez vonzódott. Csak azért fogadta el a szülők által összehozott házasságot, hogy ki ne derüljön: ő maga meleg! Indiában ugyanis igen szigorúan ítélik ezt meg. A fiatalember attól tartott, hogy családja kiközösíteti és kisemmizi, ha nem fogadja el a házasságot! Felesége twitterét felhasználva olyan üzeneteket küldött mintha szexuális életük rendben lenne. De kiderült: a fiatalasszony állandóan panaszkodott és válni akart! Ezért döntött a gyilkosság mellett a férj, aki emberrablásnak álcázta az esetet. Miután mindez kiderült, úgy érezte: nincs más választása, mint a depresszió! Most a bíróságnak kell eldöntenie, hogy vajon a vigyorgó nászutas gyilkos képes-e elviselni a tárgyalás fáradalmait Dél-Afrikában?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez