Pisotrius sírt és hányt a bíróságon

A gyilkossággal vádolt csodafutó sírt és hányt a bíróság előtt, amikor bemutatták barátnője utolsó perceit. A lány édesanyja szerint Pistorius szétesett, állandóan telefonál, és a papírjait nézi, mintha szerepet tanulna.

“Nemzeti hős volt és ördög lett belőle!”- magyarázta Pistorius helyzetét June Steenkamp. A 63 éves hölgy az édesanyja Reeva Steenkampnak, a szép modellnek, akit Pistorius négy golyóval megölt a Valentin napon Pretoriában. “Jó napot Mrs. Steenkamp!”- köszöntötte őt Pistorius, de az áldozat édesanyja csak bólintott, nem tudott szólni a lánya gyilkosához.

Pistorius szerinte lelkileg darabokra tört, hiszen az ifjúság bálványa volt és nemzeti hős, majd pillanatok alatt ördögöt csinált belőle a dél-afrikai sajtó. Rengeteg tanácsadó nyüzsgött mindig a csodafutó körül, és most is ők irányítják az életét. Legalábbis így gondolja a meggyilkolt lány édesanyja, aki végigüli a tárgyalást annak ellenére, hogy az tele van fájdalmas pillanatokkal: “Egész idő alatt a lányom utolsó perceire gondolok! Mit érezhetett akkor teljesen egyedül? Soha nem kapjuk őt vissza hiszen Pistorius megölte őt!”

A csodafutó ügyvédei most adják elő a védelem álláspontját a bíróság előtt. Eszerint Pistorius azt gyanította, hogy betörő járt a házban. Ezért vette a pisztolyát és rohant a fürdőszoba. Ott négyszer lőtt. Csak ez után vette észre, hogy akit megölt nem egy betörő volt, hanem barátnője, a szép 29 éves Reeva Steenkamp. A vád szerint előre megfontolt gyilkosság történt, mert a fiatal pár veszekedett Valentin napkor. Egyes információk szerint Reeva Steenkamp szakítani akart a csodafutóval, aki ezért lőtte le őt Valentin napkor Pretoriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez