Japán tévében Magyarország első számú romkocsmája

„Budapest első számú Izakajája* a Szellemtanya Romkocsma.” A japán NHK televízió BS Premium csatornája vetített filmet ma, vagyis szerda délelőtt Magyarország első számú romkocsmájáról, a Pótkulcsról, ahol minden kedden táncházba hívják a vendégeket. Az NHK sorozatában a világ kocsmáit mutatják be, most Magyarország volt a soros.

„Magyarországon, ahol 26 évvel ezelőtt még szocializmus volt, a fővárosban egyre több helyen jelennek meg az úgynevezett romkocsmák. A legnépszerűbb étel a gulyás, a legkedveltebb ital pedig a fröccs, ami bor és szóda keveréke. Ez a legelterjedtebb. Hagyományőrzés és modern szórakozás. A budapesti éjszakában italoztunk.”

potkulcs2 potkulcs1potkulcs4 Ezt írja az NHK ajánlójában a Csengeri utcai Pótkulcs klubról, ahol a japán televízió stábja járt egy budapesti éjszakán. Ahogy a honlap illusztrációiból látjuk, a japán közszolgálati tévé stábját lenyűgözte a romkocsma hangulata: olyannak írják le, mint ahol szellemek tanyáznak. Valóban nagyon sejtelmes környéken bújik meg az egyébként kulturális programokban bővelkedő hely, ahol minden kedden táncház várja a vendégeket.

10995650_1050916068268391_2628381734481131089_n potkulcs5

A honlapon egyelőre a műsor előzetese látható, mely elérhető az alábbi képre kattintva:

potkulcs6

*Izakaja: japán kocsma, ahol nem csak italoznak, de esznek is a vendégek. Japánban nincs csak ivós hely, mert ők ha isznak, esznek is. Ezeket nevezik Izakajáknak. Magyarországon a Kanpai Izakaya várja a japán és magyar vendégeket.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez