Pornót forgattak a piramisoknál – Egyiptom dühös

Még a szfinx is elpirult a helyi média szerint. A felnőtt filmet állítólag orosz turisták forgatták.

Már 9 hónapja kint van a videó az interneten, de valami miatt csak most szúrt szemet az egyiptomiaknak. Pedig még angol felirattal is ellátták a nemzetközi piac örömére, és három pornóoldalon is elérhető.  A kairói hatóságok azonban eddig nem reagáltak rá.

Most viszont annál inkább. A műemlékvédelem minisztere azt mondta: a rendező egy nő volt, a forgatás meg illegális. Már fel is jelentették a készítőket az államügyésznél. A három gízai piramisnál, illetve a köztük lévő hatalmas területen  pedig megfigyelő kamerákat szerelnek fel. Annál is inkább, mert egy egyiptomi ügyvéd bevádolta az ottani biztonságiakat: baksis fejében szemet hunynak szinte bármi fölött, a rendőrség pedig segédkezet ad pornófilmek felvételére a történelmi helyszínen. Egy egyiptológus szerint az a környék, ahol a videót forgatták, turisták elől elzárt terület.

Közben az al-Masry al-Youm című lap arról számolt be, hogy Oszama Karar, a műemlékvédelemre alakult népfront elnöke azt állítja, a videóban feltűnik egy helyi idegenvezető, és egy egyiptomi utazási iroda neve is megjelenik. “A forgatás fényes nappal folyt, a területért felelős hatóságok tudtával” – mondta.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez