Szökés a világtól elzárkózó szekta földi Paradicsomából Új-Zélandon

Egy 14 tagú család megszökött a Gloriavale közösség birtokáról, ahol az apa, James gazda a farmot vezette húsz éven át. A világtól elzárkózó keresztény szekta nagycsaládosokat szólít maga közé illetve az ott élők annyi gyereknek adnak életet, ahányat Isten ad.

Évente legkevesebb 35 gyerek születik a szektában, melynek a létszáma 500 körül van. Ellenzik a születések számának korlátozását, így a családok többségében 10-12 gyerek van. Mindenki állandóan a szekta egyenruháját viseli. A gyerekek nem járnak iskolába és semmit sem tudnak a külvilágról. Ha valaki elhagyja a szekta földi Paradicsomát, akkor meg kell szakítania minden kapcsolatot a családjával, mely továbbra is ott marad.

Rájöttünk, hogy teljesen hamis életfelfogás uralkodik a közösségben- vallott a 14 tagú család feje, aki most munkát keres. Ritka, hogy egy egész család elégeli meg a szekta életet. Általában csak egy két családtag távozik, a többség marad abban a világban, mely hermetikusan el van zárva a “bűnös külvilágtól”. A szektában nincs pap. A házaspárok így nincsenek összeesketve. Mindössze Isten előtt kötnek házasságot a természet lágy ölén.

A szekta 1969 óta működik Új-Zélandon. Alapítója egy bizonyos Neville Cooper. Őt 1994-ben elítélték szexuális zaklatásért. Tizenegy hónapot ült is. Ettől függetlenül a szekta tagjai számára ő az “a keresztény, aki reményt ad”! A szekta önellátó illetve adományokból él. Most a 14 tagú család szökése rávilágított arra, hogy a világ egyik leggazdagabb országában is működnek olyan vallási közösségek, melyek elutasítják a modern civilizációt, és minél több gyerek világrahozását tartják életük fő céljának Új-Zélandon.

(Fotó:Wikipedia)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez