Japánban Annának sikerült

Idén, 2015-ben is megrendezték a Nodojiman – The World nevű énekversenyt a japán NHK közszolgálati televízióban. Ezen külföldiek énekelnek japán dalokat. A magyar Patai Anna tavaly második lett a versenyen, idén pedig megnyerte.

A Nodojiman műsora minden évben keresi azokat a külföldieket, akik japán nyelvű dalokat énekelnek. A 喉自慢 (Nodojiman) szó szerint „Büszke torkot” jelent. Patai Anna 10 évesen jelent meg a Megasztár ötödik szériájában, és talán kevesen tudják róla, hogy nagy J-pop és K-pop rajongó, vagyis szereti a japán és koreai popdalokat hallgatni, és ezek szerint énekelni is. Nem véletlen hát, hogy jelentkezett a műsorba. Tavaly is nagy port kavart Japánban, amikor második lett, most pedig különös öröm érte, amikor kihirdették, hogy megnyerte a versenyt.

“Végre megoszthatom veletek a jó hírt. Képzeljétek MEGNYERTEM JAPÁNBAN A VERSENYT! Végtelenül hálás vagyok az Istenemnek, hogy mindvégig mellettem, velem volt. Bíztam benne, hozzá emeltem tekintetem, köszönetet mondva mindenért, és Ő egyetlen percre sem hagyott magamra… Köszönöm még japán barátaimnak, az ottani stábnak, a műsorvezetőknek és az ottani énektanárnőmnek, hogy segítettek engem” – írja Anna hivatalos Facebook oldalán.

11061990_860945503961618_3881381333390079784_n

“…20-an voltunk összesen, és mind a négy földrészről jelen voltunk, hiszen ez egy nemzetközi verseny volt. A mostani verseny egy koncert hallban volt, majd 3000 ember előtt, gyönyörű látvánnyal, kellékekkel, szuper technikával. Mindenki nagyon-nagyon jól énekelt, én többek között egy amerikai Gospel-csapattal kerültem egy csoportba, szuperek voltak ők is, mondanom sem kell. Őket nagyon szeretettem, csodálatosan énekeltek. Tényleg erős volt a mezőny, erősebb volt, mint tavaly. Két japán nyelvű dalt énekeltem, mindkettőt szerettem. Mindvégig az volt bennem, hogy megint itt vagyok, képviselem Magyarországot, és hát a zászlónk megint a hátam mögött volt felhúzva, szóval mindent beleadtam. Aztán sikerült, Istennek hála, én kaptam meg az első helyezést, azt hittem elájulok, úgy örültem!!”

Mostanra az interneten sok helyen megosztották a hírt, hogy Anna ilyen sikereket ért el a távol-keleti országban, és bizony sokan büszkék is rá. De mit gondolnak minderről Japánban? Bár Anna győzelme még friss hír, hisz a műsor csak pár napja ment le, néhány japán Twitter-bejegyzést sikerült elfognunk, ami Annáról szól.

„Kedves Anna. Kérlek debütálj Japánban! Amikor véget ért a dal, egyedül ültem a tévé előtt, és kitartóan tapsoltam”-  írja Ju Sorita Japánból.

„Anna nagyon aranyos! Gratulálok a győzelemhez!!”

„Úristen! Anna nagyon jó volt!”

„Anna ügyesen is énekel, és nagyon szép. A világon nincs párja.”

„Patai Anna rettenetesen ügyesen énekelt. Durva, hogy csak 15 éves. Nagyon széééép.”

„A magyar Patai Annát olyan szépnek találom, hogy meghaltam. Szép, gyönyörű, jól énekel! Randizni akarok vele!”

„Anna olyan ügyes volt, hogy rákerestem a Youtube-on. Nagyon durván jók a dalai.”

„Patai Anna nagyon szép és nagyon ügyes! Debütáljon Japánban! Komolyan! 2 rajongója már van!”

“A verseny után kaptam egy üzenetet, amiben az állt, hogy a JAPÁNBAN ÉLŐ MAGYAR EMBEREK EGY SZÍVVEL DRUKKOLTAK NEKEM… Örülök, hogy nem csalódtak bennem, hanem büszkék lehettek rám. Olyan jó érzés volt azt a pár sort olvasni, azt hittem, kiugrik a szívem. JÓL ESETT, KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Millió puszi a Japánban élő magyar embereknek” – írja Anna, aki összesen 16 ország énekesei közül került ki győztesen.

És íme, Anna a műsorban:

Itt pedig több dal jó minőségben, az értékelés és a győzelem pillanatai:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez