Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílt Dubaiban

2015. március 15-én, a Magyarország nemzeti ünnepén rendezett fogadáson ünnepélyes keretek között nyílt meg a Magyar Kereskedelmi Központ (HTCC) új egysége Dubaiban.

A fogadáson Mr. Khalaf Al Habtoor és Balogh Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok (Hungarian Trade and Culture Center) alapító elnöke köszöntötte a vendégeket, valamint a diplomáciai testületek és az Emirátus üzleti köreinek képviselőit, továbbá a Dubaiban elő magyarokat.

A fogadást megnyitó beszédében Balogh Sándor rövid történelmi áttekintést adott a dubai vendégeknek 1848. március 15. eseményeiről, az ünnep jelentőségéről, valamint arról is szólt, hogy a központ létrejöttétől a kétoldalú üzleti és kulturális kapcsolatok erősödését, élénkülését várja. Egyben megköszönte a helyi partnernek az ingatlan rendelkezésre bocsátását, amely jól jellemzi az Egyesült Arab Emiratus befektetési szándékát és hazánkba fektetett bizalmát.

Mr. Khalaf Al Habtoor megnyitó beszédében kitért arra, hogy rendkívül örvendetes, hogy a munka máris megkezdődött, a dubai HTCC -ben, mely készen áll az érdeklődő üzletemberek, vállalkozók, befektetők és a kulturális élet szereplőinek fogadására. Az események felgyorsításában fontos szerepe volt a Magyar – Afrika Társaságnak, amely kiépített kapcsolatrendszerével és anyagi bázisával elindította a HTCC-hálózat kiépítését Afrikában és most a Perzsa-öböl térségében is.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez