A nők memóriája jobb, mint a férfiaké

Egyértelműen ezt állapította meg az a kutatócsoport, melyet dr. Clifford Jack vezetett a Mayo klinikán Minnesota államban, az USA-ban. Az ok minden bizonnyal az, hogy a női hormon akadályozza annak a mérgező proteinnek a működését, amely gyengíti a memóriát.

1246 embert vizsgáltak meg az amerikai klinika kutatói, és kiderült: a memória romlása már a 30. életévtől megkezdődik. A vizsgált személyek között a legfiatalabb 30, a legidősebb 95 éves volt. A memóriateszteken a nők mindig jobban szerepeltek, de idősebb korban csökkent a különbség. Az amerikai orvoskutatók szerint az ösztrogén a fő magyarázat. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a homloklebeny a nőknél általában nagyobb, mint a férfiaknál.

Mindebből nem lehet következtetéseket levonni az Alzheimer kór gyakoriságát illetően, mert annak elsősorban genetikai okai vannak. “A memória romlása természetes jelenség negyvenéves kor után. Az egész szervezet öregszik. Miért ne öregedne az agy is?!”- nyilatkozta Clifford Jack professzor, akinek kutatócsoportja bizonyította: a nők memóriája jobb, mint a férfiaké.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez